flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Психологічні чинники в діяльності працівника апарату суду

31 травня 2019, 13:14

 

 
 
 
 

30 травня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з  Північним апеляційним господарським судом провела семінар для працівників апарату цього суду на тему: “Психологія діяльності працівників апарату суду”.

Захід відбувся за участі заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидата психологічних наук Андрія Маслюка.

Мета семінару – обговорення питань щодо створення позитивного психологічного мікроклімату в колективі для забезпечення комфортних умов роботи та ефективного виконання працівниками апарату суду своїх функцій.

Учасники семінару дізналися про основи формування механізмів психологічного захисту особистостей в умовах агресивного соціуму, про особливості спілкування з різними категоріями відвідувачів суду.

Якісне виконання посадових обов’язків працівниками державних установ, зокрема судів, неможливе без розуміння їх мотивів і потреб та правильного використання стимулів до праці. Саме тому в ході семінару досліджувалася мотивація як чинник підвищення професійної компетентності та кар’єрного зростання державних службовців, працівників патронатної служби, що слугує важливим психологічним чинником у роботі працівника суду.

Учасники заходу брали активну участь у рольових іграх, метою яких було навчитися правильному реагуванню на несподівані конфліктні та стресові ситуації. Питання, включені до програми семінару, зорієнтовано як на керівників, так і на підлеглих, на побудову взаємодії та взаємоповаги, оскільки від цих складових значною мірою залежить організація такої команди, з якою можна комфортно та успішно працювати.

Андрій Маслюк окреслив поняття, основні ознаки та причини професійного вигорання, методики його запобіганню.

Цікавою та змістовною була доповідь викладача щодо навиків самостійного формування якостей професійного життя як запоруки ефективної професійної діяльності, методів гармонійного поєднання професійного та особистого життя, рекомендацій щодо швидкої зміни життєвих переконань на позитивні та мотивуючі, правильного реагування на стресові ситуації, “безболісного” та швидкого  виходу з них.

У підсумку семінару присутні поділилися власним досвідом, обмінятися думками та баченнями щодо збереження емоційної цілісності особистості у професійній діяльності, отримали відповіді на запитання та почули корисні практичні рекомендації від досвідченого психолога.

За повідомленням прес-служби НШСУ