flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний чи виправдувальний: як майбутні судді опанували кримінальне судочинство

11 квітня 2019, 10:43

 

 
 
 
 

10 квітня 2019 року Національна школа суддів України підвела підсумки проведення блоку спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді “Кримінальне судочинство”. Трансляція обговорення здійснювалась з міста Києва для слухачів і слухачок спеціальної підготовки в міста Дніпро, Львів, Одесу, Харків та Чернівці.

У ході зустрічі з майбутніми суддями було обговорено результати підсумкового контролю виконання практичного завдання (кейсу), який полягав у підготовці проекту вироку на підставі матеріалів модельної кримінальної судової справи.

Обговорення результатів проведення занять блоку кримінального судочинства розпочав проректор Володимир Мазурок, який узагальнив хід проведення цієї частини спеціальної підготовки. Продемонстровані під час контролю результати свідчать, що слухацька аудиторія загалом на високому рівні опанувала підготовлений тренінговий матеріал та якісно збагатила вміння й навички у процесі стажування.

Координатор блоку з кримінального судочинства Олександр Коротких презентував інформацію про результати аналізу анкетування слухачів і слухачок за наслідками проведення тренінгів щодо їх актуальності, формату проведення, змістовної наповненості та практичної корисності, а також рівня професіоналізму та підготовленості тренерів (викладачів).

Олександр Коротких провів також аналіз результатів успішності підготовки проекту вироку.

Перевірку (у деперсоніфікованій формі) практичного завдання, виконаного майбутніми суддями, здійснювали члени експертної групи, які після проведення підсумкового контролю аналізували та оцінювали підготовлені проекти вироків. Члени експертної групи Михайло Вільгушинський, Валентин Зубар та Дмитро Ткаченко прокоментували якість проектів вироків, підготовлених слухачками та слухачами спеціальної підготовки, висловили свої рекомендації щодо вдосконалення їхніх професійних навичок.

На сьогодні в майбутніх суддів ще один рубіж спеціальної підготовки – V блок “Адміністративне судочинство”.

За повідомленням прес-служби НШСУ