flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опіка над дітьми стала предметом шахрайства

23 січня 2019, 09:41

 

 
 
 
 

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя розпочав розгляд кримінального провадження стосовно обвинуваченої у шахрайських діях для отримання опіки над п’ятьма неповнолітніми дітьми з метою заволодіння державною допомогою.

Одночасно обвинувачено службову особу відділу у справах дітей Шевченківського району Запоріжжя, відповідальну за перевірку необхідних документів для отримання опіки над дітьми.

Прокуратура обвинувачує опікуна за частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство (заволодіння чужим майном шляхом обману) у великих розмірах, за яке передбачено покарання від трьох до восьми років позбавлення волі та за частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України – використання завідомо підроблених документів, що карається штрафом до 850 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Службовій особі пред’явлено обвинувачення за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України (використання службового становища всупереч інтересам служби), що завдало істотної шкоди інтересам держави, за яке закон передбачає покарання від трьох до шести років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років, зі штрафом від 8 500 грн. до 17 000 грн.

18 січня 2019 року відбулося підготовче судове засідання, на якому адвокати обвинувачених намагалися переконати суд в численних порушеннях під час слідства та в невинуватості підзахисних.

Суд призначив судовий розгляд у цій справі на 28 січня 2019 року о 9:00 буде розбиратися щодо законності опікунства та отримання державної допомоги.

 

За повідомленням прес-служби суду