flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Психологічні аспекти спілкування з учасниками процесу

05 листопада 2018, 16:07

 

 
 
 
 

2 листопада 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апаратів місцевих загальних судів на тему: “Психологія діяльності працівників апарату суду”.

У заході взяли участь 45 працівників апаратів місцевих загальних судів.

Семінар відкрила заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, яка звернула увагу учасників на важливість теми заходу в контексті запобігання ефекту професійного вигорання, ознайомила з програмою і регламентом заходу та представила викладача – доцента кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидата психологічних наук Аліну Бунас.

На початку семінару викладач провела інтерактивну лекція з використанням презентації Power Point та експрес-опитування з використанням клікерів.

Під час заходу значну увагу було приділено розгляду психологічних аспектів спілкування з різними типами осіб, у тому числі спілкування з людьми з особливими потребами.

Викладач розповіла про шляхи вирішення та попередження конфліктів між працівниками суду та зосередила увагу на засобах оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Для напрацювання навичок ефективного спілкування в колективі було проведено рольову гру.

Аліна Бунас ознайомила слухачів з особливостями професійної невербальної поведінки, провела обговорення, відповіла на всі запитання працівників апаратів судів та надала їм практичні поради.

Свої враження від участі в семінарі учасники висловили під час заповнення анкети опитування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ